Kiertotalouskeskus Jalotus on kestävän elämän yhteisö

Zero Waste Finland ry vieraili yhdessä Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piirin Kohtuusklubin kanssa kiertotalouskeskus Jalotuksen kevätpäivässä Keravalla 4.5.

Kestävän elämäntavan edistämiseksi perustettuun kiertotalouskeskus Jalotukseen on koottu monipuolinen valikoima arjen kiertotaloutta mahdollistavia toimintoja ja palveluita. Siellä on mahdollista korjata, lainata ja vaihtaa erilaisia tuotteita. Lisäksi Jalotuksessa voi osallistua erilaisille kursseille, valmistaa itse käsityönä erilaisia tuotteita tai ostaa niitä valmiina.

Jalotus sijaitsee kauniissa miljöössä Keravan kartanon alueella, aivan kävelymatkan päässä Keravan juna-asemalta. Vierailupäivänämme Jalotuksessa vietettiin tapahtumarikasta kevätpäivää, joten ohjelmaa ja toimintoja oli hyvin nähtävissä.

Jalotuksen päämestari ja hallituksen puheenjohtaja Lauri Helle piti meille opastetun kierroksen, jossa tutustuimme mm. ompelupajaan, puuvertaaseen ja työskentelytiloihin sekä alueen muuhun toimintaan. Alueelta löytyy niin yhteisöviljelmä kuin kesälaidun lampaille ja kaneille sekä pyöräkorjaamo. Kaikki toiminta perustuu kiertotalouteen ja yhteisöllisyyteen.

Lähde mukaan kevätpäiväämme kuvien matkassa!

Kevätpäivässä oli mahdollista seurata lankojen luonnollista värjäystä, jota tehtiin esimerkiksi sipulinkuorien avulla.
Kesällä Jalotuksessa on nähtävillä myös kotieläimiä kauniissa ympäristössä.
Erityisesti sunnuntaisin paikalla on paljon ihmisiä korjaamassa vanhoja tavaroita tai tekemässä käsityönä uutta.
Jalotuksen eko-ompelija Pia Leikas valmistaa ompelimossa erilaisia tuotteita kierrätetyistä vaatteista ja hävikkimateriaaleista. Tuotteita myydään ompelimon lisäksi Jalotuksen verkkokaupassa.
Laatikkoviljely on saavuttanut tänä vuonna suuren suosion.
Jalotus on ensimmäinen kestävän elämäntavan keskus Suomessa ja toimii toivottavasti useille muille toimijoille rohkaisevana esimerkkinä!

Elina Kollanus

Kirjoittaja on Zero Waste Finland ry:n tapahtumatiimissä toimiva vapaaehtoinen.


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *