Pakkauksettomien tuotteiden kokeilua Lushissa

Noin kuukausi sitten kosmetiikkamerkki Lush julkaisi uuden pakkauksettoman tuotesarjansa. Me Zero Waste Finlandin jäsenet pääsimme tutustumaan Mannerheimintien Lushin liikkeeseessä näihin uunituoreisiin zero waste -tuotteisiin. Tarjolla oli myös ihania herkkuja tuotteisiin tutustumisen ohella.

Kaikkiaan Lushin tuotteista 65 prosenttia on pakkauksettomia. Lushilta on siis saanut pakkauksettomia tuotteita jo aiemminkin, mutta uusien tuotteiden myötä se haluaa tuoda zero wasten entistä enemmän esille. Uusista zero waste -tuotteista löytyy niin kasvoöljyjä ja -seerumeita kuin hiustuotteitakin. Tuotteet kääritään biohajoavaan sellofaaniin tai paperipusseihin. Tuotteiden tarraetiketit ovat ainoa materiaali, joka ei ole biohajoava. Lush ei myöskään käytä tuotteissaan mikromuoveja, vaan kaikki kuorivat ainesosat ovat luonnon omia raaka-aineita ja glitter on biohajoavaa. Käy lukemassa lisää aiheesta Lushin sivuilla.

Uusista tuotteista löytyy niin kasvojen puhdistuspaloja kuin nesteettömiä kasvoöljyjä ja -paloja. Hauskoja uudenlaisia tuotteita ovat esimerkiksi lisäksi kasvojen puhdistukseen valmistava, veteen liukeneva höyrytabletti sekä biohajoava puhdistuslappu.

Tutustuimme esimerkiksi 7 to 3 -puhdistuslappuun, joka on uudelleenkäytettävä ja biohajoava. Se kestää vähintään kolmesta viiteen käyttökertaa. Lappu kastellaan vedellä, sillä puhdistetaan kasvot ja se huuhdellaan seuraavaa käyttöä varten ja jätetään kuivumaan. Lappua voi käyttää niin kauan kuin se kestää.

Dream Steam -höyrytabletti pudotetaan veteen ja höyry puhdistaa kasvot. Se sisältää muun muassa teepuuöljyä, ruusuabsoluuttia, kamomillaa ja laventelia.

Banana Skin -kasvoöljypala taas huumasi tuoksullaan! Tuotteessa on käytetty koko hedelmä kuorta myöten, joten kyseessä on aito zero waste -ajattelu! Banaani kosteuttaa, hillitsee tulehdusta, ehkäisee punoitusta ja kutinaa.

E-vitamiinia sisältävä Movis on kuin kasvoille levitettävä leipä! Kasvosaippuan raaka-aineina ovatkin esimerkiksi vehnä ja täysjyväleipä, joka kuorii ihoa hellästi. Saippuassa on myös kaakaovoita ja kookosöljyä, jotka kosteuttavat ja pehmentävät ihoa.

Palatuotteita lämmitetään sormien välissä, jolloin öljy irtoaa helposti käsiin. Sen jälkeen öljy hierotaan iholle. Tuote irtoaa palasta helposti, eikä se vaadi hinkkaamista, vaan hellää pyörittelyä, mikä tekee tuotteen käyttämisestä helppoa.

Tuotteisiin tutustuminen oli ihana hemmotteluhetki. Valitsimme yhdessä Lushin asiantuntevan työntekijän kanssa sopivat tuotteet tarjottimelle, minkä jälkeen tuotteita kokeiltiin käsille. Erilaiset tuoksut huumasivat mielen ja iho kiitti kosteutuksesta. Oli mukava jutella niitä näitä samalla kun käsille siveltiin toinen toisteen herkullisempiä tuoksuja!

Me Zero Waste Finlandissa kiitämme Lushia mukavasta illasta! On todella ilo huomata, että erilaisia pakkauksettomia tuotteita on saatavilla jo näin paljon. Oletko sinä jo vaihtanut palakosmetiikkaan?

 

Kommentit

Yksi vastaus artikkeliin “Pakkauksettomien tuotteiden kokeilua Lushissa”

  1. […] kokonaan ilman pakkausta. Uusia mielenkiintoisia vaihtoehtoja onkin tullut markkinoille ja jopa kasvoöljyä saa palana! (Tsekkaa myös Nooran postaus tähän liittyen.) Vasta seuraavaksi paras vaihtoehto on siis […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *