Esittelyssä Zero Waste Finland ry:n hallitus vuodelle 2021

Zero Waste Finland ry toimii täysin vapaaehtoisvoimin. Yhdistyksen toiminnan ytimessä ovatkin aktiivinen hallitus ja joukko innokkaita jäseniä. Tässä siis esittelyssä vuoden 2021 hallitus. Kahdeksan varsinaisen jäsenen lisäksi hallituksessa on kaksi varajäsentä.

Taru

”Olen Taru, ZWF:n tämän vuoden puheenjohtaja. Olen ollut mukana yhdistyksen toiminnassa alusta asti ja tämä on kolmas hallitusvuoteni. Asun perheeni kanssa Helsingissä ja työskentelen markkinoinnin ja viestinnän parissa. Tutustuin zero wasteen aikanaan roskien keruun kautta, kun ympäristömme roskaisuus herätti minut ajattelemaan tuottamani jätteen määrää. Nykyisin tarkastelen jäteongelmaa laajempana kulttuurisena ilmiönä, jonka ratkaisu vaatii yksilöiden tekojen lisäksi poliittista tahtoa.”

Helena

”Olen yksi perustajajäsenistä ja toimin neljäntenä vuotenani varapuheenjohtajana edustaen yhdistystä Tarun rinnalla. Tänä vuonna vastaan erityisesti yhdistyksen byrokratiapuolesta sekä suunnittelen mm. kuntavaalivaikuttamista. Löysin zero wasten vuonna 2017 ja pyrin toteuttamaan sitä parhaani mukaan kolmen lapsen äitinä. Asun Espoossa ja teen päivätyötä lastensuojelussa. Lisäksi kirjoitan vastuullisesta kuluttamisesta NU-mediaan.”

Emilia

”Moi! Olen Emilia ja vastaan tänä vuonna viestinnästä ja jäsenasioista. Olen ollut mukana ZWF:ssä alusta saakka. Päivätöikseni seikkailen syvällä nettisivujen koodaamisen maailmassa. Kuulin zero wastesta ensimmäistä kertaa 2015, mutta elämänmuutos vaati kypsyttelyä – zero waste -matkalla olen ollut vuodesta 2017. Mielenkiinnon kohteeni on siirtynyt arjen teoista jäteongelmaan laajempana ilmiönä.”

Krista

”Olen yhteiskuntatieteiden maisteri, asun Vantaalla ja valokuvaan, kirjoitan ja kuuntelen äänikirjoja. Osallistuin ensimmäistä kertaa Zero Waste Finland ry:n kokoontumiseen loppukesästä 2018 ja siitä lähtien olen ollut mukana yhdistyksen toiminnassa. Olen jo pidempään ollut tietoinen ympäristöasioista, mutta omassa arjessani olen kiinnittänyt huomiota jätteettömyyteen ja kestävään elämäntapaan entistä vahvemmin siitä lähtien, kun tulin mukaan yhdistyksen toimintaan. Ensi vuodelta odotan entistä isompaa ja vaikuttavampaa toimintaa. Erityisesti lähestyvät kuntavaalit tarjoavat loistavan mahdollisuuden levittää tietoisuutta jätteettömyydestä ja kestävämmistä vaihtoehdoista kuntatasolla. Toivottavasti koronatilanne helpottaa niin että voimme taas tavata kasvotusten kestävän elämäntavan teeman parissa!”

Alina

”Olen Zero Waste Finland yhdistyksen jäsen vuodesta 2019 ja Puolan Zero Waste yhdistyksen perustajajäsen. Suomessa olen helsinkiläinen. Vapaa-ajallani kirjoitan blogia lasipurkkimo.fi, jossa jakaan fermentoidun ruoan reseptejä ja jäteettömän arkielämän ideoita. Innokkaasti ulkoilen suomalaisessa luonnossa. Yhdistyksen hallituksessa minua kiinnostaa vaikuttamistoiminta, (joka haluan toteuttaa kirjoittamalla ja puhumalla).”

Kai

”Olen hallituksen tamperelainen vahvistus, ja toimin toisena hallitusvuotenani paikalliskoordinaattorina. Haluan purkaa virheellistä käsitystä siitä ettei zerowaste elämäntapa soveltuisi vähävaraisille, sekä korostaa DIY meininkiä ja yleistä ”nuukailua” ja kekseliäisyyttä. Toimin myös aktiivina Tampereen Ylioppilasteatterilla sekä Luonto-Liiton Susiryhmän Tampereen paikallisryhmässä.”

Kaisa

”Asun Helsingin Vallilassa. Minua kiinnostaa ympäristöystävällinen elämäntapa kokonaisvaltaisesti. Kiinnostuin zero wastesta isommin reilu kaksi vuotta sitten, kun ymmärsin, ettei kyse ole pelkästään roskista, vaan kokonaisvaltaisesti kestävään elämään pyrkimisestä. Olen aiemmin käynyt ZWF:n tapaamisissa ja tapahtumissa, mutta nyt halusin ottaa aktiivisemman roolin yhdistyksessä ja olla mukana kestävän elämäntavan levittämisessä ja ilmastonmuutoksen torjunnassa. Odotan erityisesti konkreettista yhdessä tekemistä ja vaikuttamista sekä ihmisten kohtaamisia. Jaan omaa arkeani ja vinkkejä ekotekoihin blogissani ja Instagramissa nimellä @yksiekotekoblog”

Maria

”Moikka! Olen Maria, asun Helsingissä ja opiskelen tällä hetkellä Helsingin yliopistossa kansainvälisessä maisteriohjelmassa Global Politics and Communication. Olen positiivinen ja aktiivinen persoona, ja löydän itseni usein uusista mielenkiintoisista tilanteista. Tutustun mielelläni uusiin ihmisiin, joiden kanssa pääsee jakamaan omia ajatuksia ja arvoja. Vastuullisuus ja kestävyys ovat minulle tärkeitä arvoja, joita pyrin toteuttamaan omassa elämässäni ja arjessani, minkä takia kiinnostuin Zero Waste Finlandin toiminnasta ja päätin hakea mukaan! Ihanaa päästä mukaan vaikuttamaan paremman tulevaisuuden ja kestävämpien valintojen puolesta. Odotan innolla jo tulevan toiminnan ja erilaisten tapahtumien suunnittelua!”

Vuonna 2021 yhdistys keskittyy toiminnassaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen niin ruohonjuuritason toiminnalla kuin rakenteellisella vaikuttamistyöllä. Keväällä keskitytään vaikuttamistyöhön kuntavaalien alla ja syksyllä toteutetaan jo yhdistyksen toimintaan vakiintunut Zero Waste Syyskuu -kampanja.  Lisäksi pyritään löytämään uusia tapoja tarjota yhdistyksen jäsenistölle vertaistukea, vaikka kasvokkain kokoontuminen ei olisi koronan takia suositeltavaa.

Tervetuloa mukaan toimintaan ja jäseneksi!


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *