Yhdistys

Zero Waste Finland ry edistää ja kehittää kestävää elämäntapaa ja zero waste -ajattelun mukaista toimintaa Suomessa. Zero waste on ajattelutapa, joka kannustaa vähentämään jätettä ja tavoittelemaan elämäntapaa, josta jätettä ei synny.

Yhdistyksen tavoitteena on muuttaa suomalaisten suhtautumista kuluttamiseen ja tehdä kestävästä elämäntavasta valtavirtaa.

Millaista toimintaa yhdistyksellä on?

• Sometamme ja kampanjoimme. Joka syksy järjestämme Zero Waste Syyskuu -kampanjan ja keväisin olemme järjestäneet Roskatalkoot-kampanjan.
• Pidämme kahvilatapaamisia, vaatteidenvaihtajaisia, piknikeitä, paneelikeskusteluita, ploggingia, ja kaikenlaisia muita tapahtumia!
• Teemme yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa. Olemme osallistuneet mm. Iin IlmastoAreenaan, Kuusamo Summitiin ja Euroopan jätteen vähentämisen viikkoon.

Yhdistyksenä haluamme olla asiantunteva, aktiivinen ja rohkea edelläkävijä, joka innostaa, rohkaisee ja kannustaa suomalaisia ympäristöystävällisempiin tekoihin.

Paikallistoiminta

Zero Waste Finland ry:n Discord-palvelimella on useita kaupunkikohtaisia kanavia, joissa on mahdollista tutustua muihin zero waste -henkisiin ihmisiin ja toteuttaa ideoita paikallistoimintaan. Discordin ”paikallistoiminta”-osioon pääsee, vaikka ei olisikaan jäsen, sillä haluamme pitää kynnyksen osallistumiseen mahdollisimman matalana.

Discordista löydät paikalliskanavat seuraaville paikkakunnille:

  • Pääkaupunkiseutu (Helsinki, Espoo, Vantaa)
  • Tampere
  • Turku
  • Kuopio
  • Oulu
  • Jyväskylä

Perustamme lisää paikallisryhmiä sitä mukaa, kun niille tulee kysyntää.

TAPAHTUMAT

Ei tulevia tapahtumia.

Kuinka yhdistys sai alkunsa?

Zero Waste Finland ry sai alkunsa vuonna 2018 Facebookin ”Vähemmän jätettä – Zero Waste Finland” -ryhmästä. Alkuvuodesta tehdyssä postauksessa pohdittiin, saisiko zero waste aiheena enemmän näkyvyyttä, jos asiaa ajaisi virallisempi taho.

Keskustelu johti yhdistyksen perustamiseen virallisesti 26.4.2018. Heti ensimmäisenä vuonna ZWF:n hallitukseen saatiin monipuolinen joukko zero wastesta innostuneita henkilöitä. Ensimmäisenä puheenjohtajana toimi Helena Marttila ja perustajajäsenien joukossa oli myös mm. zero waste -kouluttajana toimiva Simo Koskinen.

Yhdistys on järjestänyt Zero Waste Syyskuuta Suomessa heti ensimmäisestä toimintavuodestaan alkaen. ZWF osallistui myös plogging-tempauksiin ja järjesti zero waste -tapaamisia aiheesta kiinnostuneille.

Yhdistyksen hallitukset

Kannatusjäsenemme

Ecokoti - ekologinen verkkokauppa
Zero Waste Finland ry:n kannatusjäsen: Ekopanda

Zero Waste Finland ry:n kannatusjäsen: Fiksuruoka

Vuoden 2022 hallitus

Simo Koskinen

Puheenjohtaja

puheenjohtaja[ät]zwf.fi

Miikka Korpiranta

Varapuheenjohtaja

puheenjohtaja[ät]zwf.fi

Alina Starzak

Taloudenhoitaja

talous[ät]zwf.fi

Emilia Aarnisalo

Sihteeri

Päivi Korttilalli

Oulun paikallisvastaava

paikallistoiminta[ät]zwf.fi

Jarno Häkkinen

Kuopion paikallisvastaava

Helena Marttila

Hallituksen jäsen

Paikallistoiminta

Turku

Julianna Brandt
Turun aluevastaava
paikallistoiminta[ät]zwf.fi

Oulu

Päivi Korttilalli
Oulun aluevastaava
paikallistoiminta[ät]zwf.fi

Medialle

Zero Waste Finland ry ottaa mielellään osaa ekologista elämäntapaa koskevaan keskusteluun. Suosikkiaiheitamme ovat muun muassa jätteiden vähentäminen, kierrätys, kulutuksen hillitseminen, päivittäiset kulutusvalinnat ja roskaaminen. Ota meihin yhteyttä!