Yhdistys

Zero Waste Finland ry edistää ja kehittää kestävää elämäntapaa ja zero waste -ajattelun mukaista toimintaa Suomessa. Zero waste on ajattelutapa, joka kannustaa vähentämään jätettä ja tavoittelemaan elämäntapaa, josta jätettä ei synny.

Yhdistyksen tavoitteena on muuttaa suomalaisten suhtautumista kuluttamiseen ja tehdä kestävästä elämäntavasta valtavirtaa.

Millaista toimintaa yhdistyksellä on?

• Sometamme ja kampanjoimme. Joka syksy järjestämme Zero Waste Syyskuu -kampanjan ja keväisin olemme järjestäneet Roskatalkoot-kampanjan.
• Pidämme kahvilatapaamisia, vaatteidenvaihtajaisia, piknikeitä, paneelikeskusteluita, ploggingia, ja kaikenlaisia muita tapahtumia!
• Teemme yhteistyötä muiden toimijoiden kanssa. Olemme osallistuneet mm. Iin IlmastoAreenaan, Kuusamo Summitiin ja Euroopan jätteen vähentämisen viikkoon.

Yhdistyksenä haluamme olla asiantunteva, aktiivinen ja rohkea edelläkävijä, joka innostaa, rohkaisee ja kannustaa suomalaisia ympäristöystävällisempiin tekoihin.

Paikallistoiminta

Zero Waste Finland ry:n Discord-palvelimella on useita kaupunkikohtaisia kanavia, joissa on mahdollista tutustua muihin zero waste -henkisiin ihmisiin ja toteuttaa ideoita paikallistoimintaan. Discordin ”paikallistoiminta”-osioon pääsee, vaikka ei olisikaan jäsen, sillä haluamme pitää kynnyksen osallistumiseen mahdollisimman matalana.

Discordista löydät paikalliskanavat seuraaville paikkakunnille:

• Pääkaupunkiseutu (Helsinki, Espoo, Vantaa)
  • Tampere
  • Turku
  • Kuopio
  • Oulu
  • Jyväskylä

Perustamme lisää paikallisryhmiä sitä mukaa, kun niille tulee kysyntää.

TAPAHTUMAT

25.4.2022
Verkkotapahtuma: osallistu toimintaan!
Facebook-tapahtuma

26.4.2022
Zero Waste Finland ry 4 vuotta – synttärit jäsenistölle Discordissa

4.5.2022
Kahvilatapaaminen Helsingissä (Roasberg)
Facebook-tapahtuma

16.–22.5.2022
Roskatalkoot

1.–30.9.2022
Zero Waste Syyskuu

Kannatusjäsenemme

Ecokoti - ekologinen verkkokauppa
Zero Waste Finland ry:n kannatusjäsen: Ekopanda

Zero Waste Finland ry:n kannatusjäsen: Fiksuruoka

Vuoden 2022 hallitus

Kaikki sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@zwf.fi (ilman ääkkösiä).

Miro Kai

Oulun aluevastaava
etunimi.sukunimi@zwf.fi

Medialle

Zero Waste Finland ry ottaa mielellään osaa ekologista elämäntapaa koskevaan keskusteluun. Suosikkiaiheitamme ovat muun muassa jätteiden vähentäminen, kierrätys, kulutuksen hillitseminen, päivittäiset kulutusvalinnat ja roskaaminen. Ota meihin yhteyttä!